(עשיר בברזל וויטמינים ומינרלים) וקל מאוד להכנה!!
מרכיבים:
חבילת עדשים כתומות – 500 גר'
2 בצלים קצוצים?
5 שיני שום קצוצות
2 גזרים חתוך לקוביות קטנות??
1 עגבניה מגוררת (לא חייב)
2 גבעולי כרפס קצוצים
2 ½ -3 ליטר מים
מלח הימאליה לפי הטעם
פלפל שחור
כף וחצי כמון שטוחה
קורט כורכום
ניתן להוסיף תבלינים נוספים לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. לשטוף את הירקות, במקביל לשטוף את העדשים ולסנן את המים.
2. לחמם סיר עם 2 כפות שמן זית כתית מעולה ולהוסיף את קוביות הבצל
לסיר עד להזהבת הבצל.
3. להוסיף את הגזר והכרפס לערבב כדקה .
4. להוסיף את העדשים והתבלינים ולערבב כ-2 דקות
5. להוסיף את העגבניה המגוררת ולערבב היטב דקה נוספת.
6. להוסיף את המים ולערבב היטב.
7. יש לבשל כ- 40-60 דקות עד שהירקות רכים.
(במהלך הרתיחה יצוף מעל המרק קצף יש להוציא אותו כל פעם עד שנגמר
ובמקביל להוסיף מים חמים).
בתיאבון?
שימו לב בעלי מעי רגיש פחות מומלץ.
במידה וכן אוכלים אז אך ורק בצהריים ולא בערב.