(מתאים ל 4-5 סועדים)
מרכיבים לסלט:
- 6 סלקים טריים וקשים
- מיץ מחצי לימון
- 1 כפית כמון טחון
- 2 שיני שום טרי כתוש
- 4 כפות שמן זית כתית מעלות (65 קל' לכף שמן)
- כפית מלח אוקיינוס
- כפית ממתיק סטיבי הוא סוכלרוז
- צרור עלי פטרוזיליה וכוסברה קצוצים דק (לא חייב)
אופן ההכנה:
- בסיר גדול מביאים לרתיחה את הסלקים על קליפתם ומבשלים עוד כשעה על אש נמוכה
- מסירים מהאש שופכים את המים ומצננים במקצת ומקלפים בעזרת כפפות חד פעמיות את הסלק.
- חותכים את הסלק לקוביות ומניחים בקערה
- מוסיפים את כל שאר המצרכים ומערבבים היטב!
- מכניסים למקרר לאיחוד טעמים לפחות כשעה.
- לפני ההגשה אפשר לפזר מלמעלה את הכוסברה והפטרוזליה.