סלט בריא מאוד וטעים מאווודד!!
(מתאים ל 4-5 סועדים) 220 קלוריות ל- 100 גרם
מרכיבים לסלט:
- תערובת מוכנה של עלי חסה (מיקס ואו לפי לבחירתכם)
- עלי רוקט
- ½ כוס קינואה לפני בישול
- ½ כוס עדשים שחורים לפני בישול
- 1 פרוסת לימון
- 3 גבעולי קורנית (לא חייב)
- 2 בטטות בינוניות
- 5 עגבניות שרי
- 5 צנוניות- לא חייב
- 6 עלי נענע קצוצים דקות
- 4 יח של בצל ירוק חתוכים דק לטבעות
- 3 כפות חמוציות ללא סוכר (לא חובה)
מרכיבים לרוטב:
- 1/3 שמן זית
- 2 לימונים טבעי סחוט
- גרידה מקליפת ליים או לימון
- 2 שיני שום כתוש
- מלח לפי הטעם
- ½ כפית פלפל שחור או לבן
- ½ כפית סוכלרוז ואו כף סילאן- לא חובה.
אופן ההכנה:
- מבשלים את העדשים בליטר וחצי מים, עם פרוסת לימון+קורנית כ-15 דקות יש להקפיד שלא יתרכך מדי.
- אחרי בישול העדשים מסננים את המים ומצננים את העדשים לטמפרטורת החדר
- שוטפים היטב את הקינואה במסננת מתחת למים.
- מבשלים את הקינואה ב- 2 ליטר מים ממולחים כ-15 דקות מסננים ומביאים לטמפרטורת החדר.
- חותכים לקוביות דקות את הבטטה ואופים ב-180 מעלות כ-15 דקות בערך עד שמתרככות.
- בקערה גדולה מערבבים את החסה, הקינואה והעדשים.
- מוסיפים את קוביות הבטטה, הצנוניות, העגבניות, הבצל הירוק, הנענע ומערבבים
- מערבבים את כל חומרי הרוטב היטב, נערו היטב ושפכו אותו מעל קערת הסלט.
- לפני ההגשה, משאירים במקרר כחצי שעה על מנת לאחד טעמים.
בתאבון!