מרכיבים לסלט:
חבילת פטרוזילה שטופה
חבילת כוסברא שטופה
5 ענפי יח בצל ירוק
¼ חבילת נענע
חופן חמוציות/בלו ברי
מיקס פיצוחים טבעי:
1/3 כוס שקופה גרעיני דלעת
1/3 כוס שקופה גרעיני חמניה
1/3 כוס שקופה גרעיני צנובר
1/3 כוס אגוזי מלך קצוצים
רוטב:
- 4 כפות שמן זית
- מיץ מלימון אחד
- מיץ מחצי תפוז (לא חייב)
- כף חומץ בן יין אדום
- כף סילאן/ כף דבש/ ¼ כפית סוכלרוז
- מלח לפי הטעם
יש לנער ולערבב את כל המרכיבים היטב
אופן ההכנה:
- יש לקצוץ את כל הירק (אפשרי בבלנדר עם סכין מתאימה) ונשים בקערה גדולה.
- במחבט עם 3 כפות שמן זית לטגן קלות את מיקס הפיצוחים ולהוסיף לקערית הירק
- לשקשק את מרכיבי הרוטב לתערובת אחידה, אזנו טעמים.
- להוסיף את מרכיבי הרוטב לקערת הירוקים וערבבו היטב
בתיאבון