יעל רוטשטיין https://yaelrotstein.co.il/ נטורופתית N.D Sun, 27 Dec 2020 14:00:30 +0000 he-IL hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.6 "שווארמה" טופו פטריות-מנה עשירה בחלבון https://yaelrotstein.co.il/?p=1209 https://yaelrotstein.co.il/?p=1209#respond Sun, 27 Dec 2020 13:59:45 +0000 https://yaelrotstein.co.il/?p=1209 מצרכים: חבילת טופו במרקם קשה (אני משתמשת בטופו של משק ויילר) 2 בצלים פטריות אופן ההכנה: -לחתוך את הטופו לרצועות. -לחתוך את הבצלים לטבעות. -לחתוך את הפטריות. בסיר/מחבת מחממים מעט שמן זרעי ענבים מוסיפים את הבצל ומזהיבים. מוסיפים את רצועות הטופו. מתבלים עם מלח,פלפל שחור גרוס,פפריקה,כמון,כורכום,מעט מיץ לימון אפשר לתבל רק עם תבלין שווארמה למי […]

הפוסט "שווארמה" טופו פטריות-מנה עשירה בחלבון הופיע לראשונה ב-יעל רוטשטיין.

]]>
מצרכים:

חבילת טופו במרקם קשה (אני משתמשת בטופו של משק ויילר)

2 בצלים

פטריות

אופן ההכנה:

-לחתוך את הטופו לרצועות.

-לחתוך את הבצלים לטבעות.

-לחתוך את הפטריות.

בסיר/מחבת מחממים מעט שמן זרעי ענבים

מוסיפים את הבצל ומזהיבים.

מוסיפים את רצועות הטופו.

מתבלים עם מלח,פלפל שחור גרוס,פפריקה,כמון,כורכום,מעט מיץ לימון

אפשר לתבל רק עם תבלין שווארמה למי שיש, או תבלין ראס אל חנות.

להוסיף את הפטריות.

בתיאבון

הפוסט "שווארמה" טופו פטריות-מנה עשירה בחלבון הופיע לראשונה ב-יעל רוטשטיין.

]]>
https://yaelrotstein.co.il/?feed=rss2&p=1209 0
עוגת תפוחים מושלמת https://yaelrotstein.co.il/?p=1206 https://yaelrotstein.co.il/?p=1206#respond Sun, 27 Dec 2020 13:58:43 +0000 https://yaelrotstein.co.il/?p=1206 עוגה בחושה אוורירית ונימוחה בפה במתיקות מעודנת מופחתת בסוכרים ומחומרי גלם איכותיים! מרכיבים: 2-3 תפוחי עץ חתוכים לקוביות בינוניות 2 ביצים כוס וחצי קמח כוסמין מלא 1 שקית אבקת אפיה 2/3 כוס סוכר חום (כוס שקופה) 2 כפות קוקוס 2 כפות שמן קוקוס כף דבש מזון מלכות כוס מיץ תפוזים פריגת או סחוט כפית קינמון […]

הפוסט עוגת תפוחים מושלמת הופיע לראשונה ב-יעל רוטשטיין.

]]>
עוגה בחושה אוורירית ונימוחה בפה במתיקות מעודנת

מופחתת בסוכרים ומחומרי גלם איכותיים!

מרכיבים:

2-3 תפוחי עץ חתוכים לקוביות בינוניות

2 ביצים

כוס וחצי קמח כוסמין מלא

1 שקית אבקת אפיה

2/3 כוס סוכר חום (כוס שקופה)

2 כפות קוקוס

2 כפות שמן קוקוס

כף דבש מזון מלכות

כוס מיץ תפוזים פריגת או סחוט

כפית קינמון

לקישוט : שקדים מולבנים קצוצים ואו אגוז מלך ומעל מעט דבש או מייפל

אופן ההכנה:

1.לערבב  היטב את כל החומרים ביחד חוץ מהשקדים לקישוט

2. לערבב ל-2 תבניות אניגליש קייק (אני שמתי באחת) ובתבנית נוספת מלבנית יותר קטנה.

3. לפזר למעלה לקישוט את השקדים המולבנים להזליף בעדינות מעט סילאן טבעי ואו מייפל.

4. לאפות ב- 180 מעלות כחצי שעה.

בתיאבון- יאמי

הפוסט עוגת תפוחים מושלמת הופיע לראשונה ב-יעל רוטשטיין.

]]>
https://yaelrotstein.co.il/?feed=rss2&p=1206 0
עוגיות שיבולת שועל וחמאת בוטנים טעימות https://yaelrotstein.co.il/?p=1203 https://yaelrotstein.co.il/?p=1203#respond Sun, 27 Dec 2020 13:57:21 +0000 https://yaelrotstein.co.il/?p=1203 (מנת ביניים: 2 עוגיות קטנות) מרכיבים: כוס שיבולת שועל חצי כוס חמאת בוטנים טבעית 100 גרם שוקולד מריר חתוך חצי כפית אבקת סודה כף וחצי מייפל אורגני טבעי אופן ההכנה: מחממים תנור ל- 200 מעלות. לערבב את כל המרכיבים וליצור כדורים לשטח אותם מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים קלות (ספריי שמן זית) מסדרים את העוגיות […]

הפוסט עוגיות שיבולת שועל וחמאת בוטנים טעימות הופיע לראשונה ב-יעל רוטשטיין.

]]>
(מנת ביניים: 2 עוגיות קטנות)

מרכיבים:

כוס שיבולת שועל

חצי כוס חמאת בוטנים טבעית

100 גרם שוקולד מריר חתוך

חצי כפית אבקת סודה

כף וחצי מייפל אורגני טבעי

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 200 מעלות.

לערבב את כל המרכיבים וליצור כדורים לשטח אותם

מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים קלות (ספריי שמן זית)

מסדרים את העוגיות ברווחים שווים.

מכניסים לתנור ל- 12 דק.

בתיאבון

הפוסט עוגיות שיבולת שועל וחמאת בוטנים טעימות הופיע לראשונה ב-יעל רוטשטיין.

]]>
https://yaelrotstein.co.il/?feed=rss2&p=1203 0
לביבות תפוח-אדמה ובטטה קלאסיות אפויות https://yaelrotstein.co.il/?p=1197 https://yaelrotstein.co.il/?p=1197#respond Sun, 27 Dec 2020 13:54:05 +0000 https://yaelrotstein.co.il/?p=1197 כמה פשוט ככה טעים!! מרכיבים: בטטה גדולה (ממליצה להרתיח ולרכך ממש מעט) 3 תפוח אדמה בינוניים 2 ביצים 4 כפות שיבולת שועל 2 כפיות שמן קוקוס תבלינים: מלח, כפית פלפל שחור. אופן ההכנה: מחממים את התנור ל- 200-220 מעלות. לגרד (או לבלנדר) את הירקות ולשים בקערה. לסחוט מנוזלים. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לקבלת תערובת […]

הפוסט לביבות תפוח-אדמה ובטטה קלאסיות אפויות הופיע לראשונה ב-יעל רוטשטיין.

]]>
כמה פשוט ככה טעים!!

מרכיבים:

בטטה גדולה (ממליצה להרתיח ולרכך ממש מעט)

3 תפוח אדמה בינוניים

2 ביצים

4 כפות שיבולת שועל

2 כפיות שמן קוקוס

תבלינים: מלח, כפית פלפל שחור.

אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל- 200-220 מעלות.

לגרד (או לבלנדר) את הירקות ולשים בקערה.

לסחוט מנוזלים.

מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה

מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות בספריי שמן זית

יוצרים לביבות בגודל הרצוי, מסדרים על התבנית ומזלפים שמן ספריי גם מלמעלה 

בתיאבון

הפוסט לביבות תפוח-אדמה ובטטה קלאסיות אפויות הופיע לראשונה ב-יעל רוטשטיין.

]]>
https://yaelrotstein.co.il/?feed=rss2&p=1197 0
לביבות כרובית ותירס אפויות בתנור https://yaelrotstein.co.il/?p=1194 https://yaelrotstein.co.il/?p=1194#respond Sun, 27 Dec 2020 13:52:27 +0000 https://yaelrotstein.co.il/?p=1194 לביבות הכי קלות להכנה, בכמה דקות וישר לתנור. מנה מזינה בפני עצמה או לצד תוספת, טעימה ומתאימה מאוד לאירוח. (מחזקת את מערכת החיסון ופחות מתאימה לבעלי עיכול רגיש) מצרכים:  500 גרם כרובית  160 גרם גרגירי תירס מקופסת שימורים?  2 ביצים L ?  2 כפות פטרוזליה יבשה  1/3 כוס כוסברה  כף שמן קוקוס/ 2 שמן זית […]

הפוסט לביבות כרובית ותירס אפויות בתנור הופיע לראשונה ב-יעל רוטשטיין.

]]>
לביבות הכי קלות להכנה, בכמה דקות וישר לתנור. מנה מזינה בפני עצמה או לצד תוספת, טעימה ומתאימה מאוד לאירוח. (מחזקת את מערכת החיסון ופחות מתאימה לבעלי עיכול רגיש)

מצרכים:

 500 גרם כרובית

 160 גרם גרגירי תירס מקופסת שימורים?

 2 ביצים L ?

 2 כפות פטרוזליה יבשה

 1/3 כוס כוסברה

 כף שמן קוקוס/ 2 שמן זית

3 כפות גבינה פטה/בולגרית (לא חובה)

 (אני לא שמתי)

 כף דבש מזון מלכות (לא חייב)

4 כפות שיבולת שועל/פירורי לחם כוסמין

מלח הימלאיה, פלפל שחור לפי הטעם

ספריי שמן

אופן ההכנה:

-ממלאים סיר מביאים לרתיחה מוסיפים את

פרחי הכרובית ומבשלים רק כ 10 דקות. מסננים היטב ומעבירים למעבד מזון.

טוחנים עד לתערובת אחידה קצוצה דק.

-מעבירים את תערובת הכרובית לקערה ומוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב.

-מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים אותה בספרי.

 -מניחים עליה את הלביבות ומרססים מעל הלביבות מעט ספריי שמן.

–             אופים בחום של 200 מעלות למשך 25דק הופכים צד את הלביבות ואופים ל- 10 דקות

נוספות או עד להזהבה.

              בתיאבון

הפוסט לביבות כרובית ותירס אפויות בתנור הופיע לראשונה ב-יעל רוטשטיין.

]]>
https://yaelrotstein.co.il/?feed=rss2&p=1194 0
מרק עדשים כתומות חורפי מחמם ומרגיע https://yaelrotstein.co.il/?p=1190 https://yaelrotstein.co.il/?p=1190#respond Sun, 27 Dec 2020 13:50:02 +0000 https://yaelrotstein.co.il/?p=1190 (עשיר בברזל וויטמינים ומינרלים) וקל מאוד להכנה!! מרכיבים: חבילת עדשים כתומות – 500 גר' 2 בצלים קצוצים? 5 שיני שום קצוצות 2 גזרים חתוך לקוביות קטנות?? 1 עגבניה מגוררת (לא חייב) 2 גבעולי כרפס קצוצים 2 ½ -3  ליטר מים מלח הימאליה לפי הטעם פלפל שחור כף וחצי כמון שטוחה קורט כורכום ניתן להוסיף תבלינים […]

הפוסט מרק עדשים כתומות חורפי מחמם ומרגיע הופיע לראשונה ב-יעל רוטשטיין.

]]>
(עשיר בברזל וויטמינים ומינרלים) וקל מאוד להכנה!!

מרכיבים:

חבילת עדשים כתומות – 500 גר'

2 בצלים קצוצים?

5 שיני שום קצוצות

2 גזרים חתוך לקוביות קטנות??

1 עגבניה מגוררת (לא חייב)

2 גבעולי כרפס קצוצים

2 ½ -3  ליטר מים

מלח הימאליה לפי הטעם

פלפל שחור

כף וחצי כמון שטוחה

קורט כורכום

ניתן להוסיף תבלינים נוספים לפי הטעם

אופן ההכנה:

1.         לשטוף את הירקות, במקביל לשטוף את העדשים ולסנן את המים.

2.         לחמם סיר עם  2 כפות שמן זית כתית מעולה ולהוסיף את קוביות הבצל

לסיר עד להזהבת הבצל.

3.         להוסיף את הגזר והכרפס לערבב כדקה .

4.         להוסיף את העדשים והתבלינים ולערבב כ-2 דקות

5.         להוסיף את העגבניה המגוררת ולערבב היטב דקה נוספת.

6.         להוסיף את המים ולערבב היטב.

7.         יש לבשל כ- 40-60 דקות עד שהירקות רכים.

(במהלך הרתיחה יצוף מעל המרק קצף יש להוציא אותו כל פעם עד שנגמר

ובמקביל להוסיף מים חמים).

בתיאבון?

שימו לב בעלי מעי רגיש פחות מומלץ.

במידה וכן אוכלים אז אך ורק בצהריים ולא בערב.

הפוסט מרק עדשים כתומות חורפי מחמם ומרגיע הופיע לראשונה ב-יעל רוטשטיין.

]]>
https://yaelrotstein.co.il/?feed=rss2&p=1190 0
מרק ירקות -קוסקוס https://yaelrotstein.co.il/?p=1187 https://yaelrotstein.co.il/?p=1187#respond Sun, 27 Dec 2020 12:38:22 +0000 https://yaelrotstein.co.il/?p=1187 מצרכים: 2 בצלים בינוניים 2 גזרים 2 קישוא חתיכת דלורית/דלעת חתיכת כרוב ירוק כרישה כוס גרגרי חומוס מוכנים (סנפרוסט) 2/3 עלי סלרי ארוכים קצוצים לפי הטעם שורש פטרוזיליה חופן שמיר (קשור בחוט) מלח הימאליה לפי הטעם כפית כורכום2 ½ ליטר מים ניתן להוסיף אבקת מרק ללא מונסדיום גלוטמאט (לא בטוחה שצריך) אופן ההכנה: 1.לשטוף את […]

הפוסט מרק ירקות -קוסקוס הופיע לראשונה ב-יעל רוטשטיין.

]]>
מצרכים:

2 בצלים בינוניים

2 גזרים

2 קישוא

חתיכת דלורית/דלעת

חתיכת כרוב ירוק

כרישה

כוס גרגרי חומוס מוכנים (סנפרוסט)

2/3 עלי סלרי ארוכים קצוצים לפי הטעם

שורש פטרוזיליה

חופן שמיר (קשור בחוט)

מלח הימאליה לפי הטעם

כפית כורכום
2 ½ ליטר מים

ניתן להוסיף אבקת מרק ללא מונסדיום גלוטמאט (לא בטוחה שצריך)

אופן ההכנה:

1.לשטוף את הירקות היטב ולחתוך אותם לקוביות לפרוסות/קוביות.

לחמם סיר עם  כפות שמן זית כתית מעולה ולטגן את הירקות כ- 3 דקות תוך כדי ערבוב.

2.להוסיף את המים, שורש הפטרוזליה והשמיר, גרגירי החומוס ואת התבלינים, ולבשל כ- 40-60 דקות עד שהירקות רכים להוסיף לפי הטעם תבלינים.

בתיאבון!

הפוסט מרק ירקות -קוסקוס הופיע לראשונה ב-יעל רוטשטיין.

]]>
https://yaelrotstein.co.il/?feed=rss2&p=1187 0
לביבות תרד וכרישה אפויות בתנור https://yaelrotstein.co.il/?p=1181 https://yaelrotstein.co.il/?p=1181#respond Sun, 27 Dec 2020 12:32:57 +0000 https://yaelrotstein.co.il/?p=1181 מרכיבים: 400  גרם תרד 2 כרישות קצוצות בצל בינוני קצוץ דק 4 שיני שום קצוצים דק 2 כפות שמן זית כתית 3 כפות גבינה פטה/בולגרית (לא חובה) 2 ביצים 2 כפות שיבולת שועל/פירורי לחם כוסמין מלח הימלאיה, פלפל שחור לפי הטעם ספריי שמן אופן ההכנה: את התרד לחלוט במים רותחים במשך דקה להוציא ולסנן במים […]

הפוסט לביבות תרד וכרישה אפויות בתנור הופיע לראשונה ב-יעל רוטשטיין.

]]>
מרכיבים:

400  גרם תרד

2 כרישות קצוצות

בצל בינוני קצוץ דק

4 שיני שום קצוצים דק

2 כפות שמן זית כתית

3 כפות גבינה פטה/בולגרית (לא חובה)

2 ביצים

2 כפות שיבולת שועל/פירורי לחם כוסמין

מלח הימלאיה, פלפל שחור לפי הטעם

ספריי שמן

אופן ההכנה:

  • את התרד לחלוט במים רותחים במשך דקה להוציא ולסנן במים קרים
  • סוחטים את התרד וקוצצים.
  • במחבת רחבה יש לטגן ב 2 כפות שמן את הבצל הכרישה והשום, מוציאים ומצננים מעט.
  • לוקחים קערה ושמים בה את התרד עם הבצל והכרישה ושאר המרכיבים ומערבבים היטב.
  • מרססים נייר אפיה בספרי ומניחים עליה את הלביבות ומרססים מעל הלביבות מעט ספריי שמן.
  • אופים בחום של 200 מעלות למשך רבע שעה הופכים את הלביבות ואופים עוד 10 דקות

בתיאבון

הפוסט לביבות תרד וכרישה אפויות בתנור הופיע לראשונה ב-יעל רוטשטיין.

]]>
https://yaelrotstein.co.il/?feed=rss2&p=1181 0
חטיף פצפוצי אורז עם שוקולד וחמאת בוטניים טבעוני https://yaelrotstein.co.il/?p=1178 https://yaelrotstein.co.il/?p=1178#respond Sun, 27 Dec 2020 12:31:03 +0000 https://yaelrotstein.co.il/?p=1178 חטיף כיף וקליל להכנה ב-5 דקות חומרים: 1 ½  כוסות פצפוצי אורז מלא 100 גרם שוקולד מריר 80% מוצקי קקאו 4 כפיות חמאת בוטנים טבעית 2 כפות דבש מזון מלכות (לא חייב) 50 מ"ל משקה שקדים/שיבולת שועל אופן ההכנה: ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים של חצי דקה ביחד עם  50 מ"ל משקה שיבולת שועל תוך […]

הפוסט חטיף פצפוצי אורז עם שוקולד וחמאת בוטניים טבעוני הופיע לראשונה ב-יעל רוטשטיין.

]]>
חטיף כיף וקליל להכנה ב-5 דקות

חומרים:

1 ½  כוסות פצפוצי אורז מלא

100 גרם שוקולד מריר 80% מוצקי קקאו

4 כפיות חמאת בוטנים טבעית

2 כפות דבש מזון מלכות (לא חייב)

50 מ"ל משקה שקדים/שיבולת שועל

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים של חצי דקה ביחד עם  50 מ"ל משקה שיבולת שועל תוך כדי ערבוב  ממשיכים עד שהכל נמס ואחיד.
  2. מוסיפים את חמאת הבוטנים והדבש עד לאיחוד.
  3. מוסיפים לקערה את פצפוצי האורז ומערבבים היטב.
  4. מרפדים תבנים אינגליש קייק עם נייר אפייה
  5. מעבירים את הבלילה מסדרים ומהדקים בצורה אחידה.
  6. מכניסים למקפיא ל 10 דקות
  7. חותכים לקוביות בגודל הרצוי
  8. שומרים במקרר (לקרנציות)

בתיאבון

הפוסט חטיף פצפוצי אורז עם שוקולד וחמאת בוטניים טבעוני הופיע לראשונה ב-יעל רוטשטיין.

]]>
https://yaelrotstein.co.il/?feed=rss2&p=1178 0
תזונה טבעית https://yaelrotstein.co.il/?p=1130 https://yaelrotstein.co.il/?p=1130#respond Tue, 01 Dec 2020 10:12:39 +0000 https://yaelrotstein.co.il/?p=1130 פרטים בהמשך

הפוסט תזונה טבעית הופיע לראשונה ב-יעל רוטשטיין.

]]>
פרטים בהמשך

הפוסט תזונה טבעית הופיע לראשונה ב-יעל רוטשטיין.

]]>
https://yaelrotstein.co.il/?feed=rss2&p=1130 0